22.03.17

"Туберкульоз - загроза людству"

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом в рамках засідань школи правових знань "Підліток" пройшов круглий стіл "Туберкульоз - загроза людству". Учасниками заходу стали лікар-фтизіатр міського протитуберкульозного відділення ЦМЛ №2 Олена Капеліст та студенти Житомирського автодорожнього коледжу.           
  В ході зустрічі юнаки та дівчата отримали багато корисної та важливої інформації про цю хворобу. Спеціаліст назвала шляхи передачі, основні клінічні прояви, методи діагностики та лікування туберкульозу. Проте особливу увагу Олена Капеліст звернула на те, що потрібно робити, аби захистити себе від цієї хвороби. Окрім щеплень та діагностики, потрібно підвищувати імунітет, а це означає відмовитись від шкідливих звичок, раціонально харчуватись, займатись фізкультурою та спортом, уникати перевантажень і негативних емоцій, недосипання і перевтоми.          
   Лікар звернула увагу і на правовий аспект даної проблеми. Відповідно до чинного законодавства лікування хворих на туберкульоз проводиться безкоштовно. На весь період лікування за хворим зберігається місце роботи.           
  До уваги студентів був представлений відеоролик, який заперечив думку про те, що туберкульоз - смертельне захворювання. Своєчасне звернення до лікаря і правильне застосування препаратів гарантує одужання до 95% хворих.           
  А на завершення заходу працівники бібліотеки ознайомили молодь з виставкою літератури та періодичних видань «Як захистити себе від туберкульозу».
                                                

Немає коментарів:

Дописати коментар