30.01.14

Володимир Антонович - будівничий української культури.



30 січня в приміщенні обласної бібліотеки для юнацтва Житомирської обласної ради відбувся історико-народознавчий урок «Історик. Філософ. Етнограф», присвячений 180-річчю від дня народження В. Б. Антоновича.

Володимир Боніфатійович Антонович, видатний український історик, вважається одним з фундаторів української археології, одним з перших дослідників Волині. Він є засновником так званої «київської школи» істориків при Київському університеті. Серед його учнів Дмитро Багалій, Петро Голубовський, Іван Линниченко, а також Михайло Грушевський, що стали класиками історичної науки в Україні.
Знаковими та надзвичайно важливими для України стали археологічні дослідження В.Б. Антоновича та його дружини Катерини Мельник. За результатами досліджень було видано низку праць та укладено ілюстровану «Археологическую карту Волынской губернии». Всі ці роботи і зараз залишаються настільною книгою для кожного дослідника Волині.
Про важливе значення постаті Володимира Антоновича, його фундаментальну працю та вплив на розвиток історичної думки в Україні розповів студентам Житомирського агротехнологічного коледжу історик, краєзнавець, викладач Житомирського національного агроекологічного університету Геннадій Махорін. 



До уваги студентів була запропонована книжкова виставка «Будівничий української культури»

Немає коментарів:

Дописати коментар