17.04.16

Краєзнавча мандрівка «Нариси з історії нашого музею»

        14 квітня 2016 року в рамках програми «Створи себе сам – читай книги», в приміщенні Житомирського національного агротехнічного університету, працівниками бібліотеки було проведено краєзнавчу мандрівку «Нариси з історії нашого музею».
  Бібліотекарі розповіли, що історія Житомирського обласного краєзнавчого музею почалась з колекції Волинського губернатора М. І. Черткова, яка налічувала 48 зразків  та гірських порід, пізніше зібрання було доповнене колекцією монет.
    Запрошена на захід Борисова Надія Юріївна, науковий співробітник етнографічного відділу, наголосила, що обласний краєзнавчий музей є одним з найстаріших музейних закладів України. Надія Юріївна розповіла, що музей є унікальною історичною скарбницею природного, духовного та культурного багатства Житомирщини, зберігає понад 150 тисяч експонатів. В структурі музею – 12 відділів. З них окремі приміщення займають музей природи, музей партизанської слави Полісся, Коростенський краєзнавчий музей, меморіальні будинки-музеї письменника В.Г. Короленка, М.Т. Рильського , поетеси Лесі Українки.
     На сьогоднішній день в музеї функціонує оновлена картинна галерея, з колекції барона де Шодуар і Романівської колекції. Цікава етнографічна виставка, де представлені роботи традиційної української вишивки.  
      Велике захоплення і зацікавленість викликала у молоді виставка експонатів українського народного одягу, завдяки якій учні мали змогу поринути у минуле і дізнатись про звичаї і традиції нашого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар