21.12.13

бібліографічний огляд літератури "Вшануймо мужність земляків" (до 70-річчя визволення м. Житомира від німецько-фашистських загарбників)

19 грудня 2013 року був проведений бібліографічний огляд літератури "Вшануймо мужність земляків" (до 70-річчя визволення м. Житомира від німецько-фашистських загарбників).
Волею історії Житомирщина стала ареною жорстоких боїв з фашизмом у роки Великої Вітчизняної війни. На її території боролися за визволення партизани, підпільники, мирне населення.
Для студентів БК ЖНАЕУ бібліотекар представила літературу про роки грізного лихоліття у нашому краї. В книгах серед авторів яких є учасники Великої Вітчизняної війни викладені факти, події, спогади і роздуми про буремні роки, про людей, які пройшли крізь пекло, зберегли пам'ять про бойових друзів, про героїзм і мужність.
Окремою сторінкою увійшло в літопис Великої Вітчизняної війни звільнення Житомира від фашистських загарбників. Бої були запеклими, кровопролитними. Але наші війська при активній допомозі партизанів зламали шалений опір ворога і 31 грудня 1943 року Житомир був повністю звільнений.    


Немає коментарів:

Дописати коментар