06.12.13

поетична акварель «Душа хотіла б бути зіркою».

З раннього дитинства входить у наше життя дивною, заворожуючою чистотою почуття, якістю і красою образів поезія Федора Тютчева. Поет щедро обдарував людство безцінними скарбами. Його лірика і сьогодні хвилює й захоплює мільйони читачів.
5 грудня 2013 року виповнюється 210 років від дня народження великого російського поета Федора Тютчева. З цієї нагоди в Обласній бібліотеці для юнацтва було проведена поетична акварель «Душа хотіла б бути зіркою». Гостями дійства стали старшокласники ЗОШ №27. За допомогою мультимедійної презентації бібліотекарі разом з учнями пройшли життєвими і творчими шляхами митця.
Федір Тютчев – один з найвідоміших поетів ХІХ ст. За тонкий ліризм, витонченість, поетичну досконалість він увійшов в історію російської літератури як майстер «чистого мистецтва».
Юнаки та дівчата були зачаровані красою поезій Ф.Тютчева у виконанні працівників бібліотеки: «Люблю грозу в начале мая…», «Ещё томлюсь тоской желаний…», «О вещая душа моя». Також для всіх присутніх прозвучав романс на слова поета «Я встретил Вас…».
Завершенням заходу був перегляд книжково-ілюстративної виставки «Слова, що стали незабутніми», яку підготували працівники бібліотеки.
«Про Тютчева не думає той, хто його не відчуває, тим самим доводячи, що він не відчуває поезії», - так писав про поета Іван Тургенєв. Дивно, але це зауваження справедливе й сьогодні.



Немає коментарів:

Дописати коментар