17.03.15

Поетично-музична акварель «У пошуках себе»

Перукарі-візажисти Житомирського професійного ліцею сфери послуг відвідали поетично-музичну акварель у рамках художньої виставки житомирянки Оксани Рогаль «У пошуках себе», що відбулася 11 березня в Обласній бібліотеці для юнацтва.
У рамках виставки було представлено 23 картини, а також продемонстровано художній фільм, присвячений творчості художниці та поетеси.
Творчість Оксани Рогаль, без перебільшення, стала невеликим відкриттям для працівників Обласної бібліотеки для юнацтва.
Оксана Рогаль відчуває на дотик і смак натхнення. Автор пробує себе в різних техніках: олівець, акварель, темпера, пастель. Ілюструвала дитячу книгу казок. Пише вірші у яких відчувається природність інтонацій, жвава ритміка, образність. Вона прислухається до музики своєї душі, але живе в стрімкому ритмі. Має активну життєву позицію.
Журналіст газети «20 хвилин» спілкувався з художницею.
«20»: Це захоплення, хобі чи основна ваша робота?
Оксана Рогаль: Я вважаю, що це молоде захоплення, оскільки почала ним займатися у доволі зрілому віці. Спершу я займалася цим виключно для свого задоволення. Однак прийшов час і на мою творчість почали звертати увагу, що власне і привело в решті ось до такої виставки. У мене дуже різнопланові захоплення. Щойно зацікавлюся чимсь новим, як відразу кидаю все і починаю ним займатися. Власне по виставці це помітно.
«20»: Наведіть приклади.
Оксана Рогаль:У мене є і пастельмани, і гуаш, і акварель, і кольорові олівці.
«20»: Ви закінчували художню школу? У вас є художня освіта?
Оксана Рогаль: Художньої школи не закінчувала. Проте чотири роки займалася в художній студії.
«20»: Чим ви любите малювати найбільше?
Оксана Рогаль: Тут важко сказати однозначно, кожний стиль цікавий по своєму. Проте можу зазначити, що олівцями малювати найбільш зручно, оскільки не потрібно води, спеціальних умов, часу на висихання і вони завжди під рукою. Дуже люблю  малювати природу, небо, пейзажі.   
Картини Оксани живі. Тут можна знайти як апетитне яблуко, так і таксу з живими, сповненими енергії очима.
Коли вам легко і радісно, сумно і важко, дивіться на картини художниці, читайте її вірші, роздивляйтеся її світлини, зігрівайте свої серця теплом, засівайте їх добром, набирайтеся від них сили і снаги.

Немає коментарів:

Дописати коментар