08.02.17

психологічний тренінг «Через професію – до успіху»

Вибір  майбутньої професії – складний і відповідальний крок у житті кожної молодої людини. Дуже важливо зробити цей крок у правильному напрямку з урахуванням і своїх інтересів, нахилів, рис характеру, і інтересів держави, тобто потреб ринку праці у тих або інших фахівцях. Адже  якщо не зважити на цей критерій, то дуже легко можна стати «дипломованим»  безробітним.
      Підготовка учнів до свідомого вибору професії – один із пріоритетних напрямів роботи правового консалтингу «Підліток», в рамках засідань якого відбувся психологічний тренінг «Через професію – до успіху». Запрошена на захід провідний фахівець Житомирського міського центру зайнятості Ганна Демченко  зауважила учням ЗОШ №36, що кожна людина талановита, проте важливо розкрити свій талант, правильно обрати вид професійної діяльності.
провідний фахівець
Житомирського міського центру зайнятості
Ганна Демченко
      За допомогою мультимедійної презентації  спеціаліст назвала основні складові вибору професії - поняття «хочу», «можу», «потрібно»-, а також назвала професії, які сьогодні  мають попит на ринку праці.
      Зацікавили старшокласників проведені профдіагностичні тести, що дали змогу  молоді виявити свої  професійні інтереси, нахили та психологічні можливості реалізації  планів.



      До уваги підлітків бібліотекарі представили виставку літератури та періодичних видань «Обирай професію – стань успішним». 

Немає коментарів:

Дописати коментар