28.12.14

Обласній бібліотеці для юнацтва пропонують присвоїти і`мя Гетьмана Івана Самойловича.

Обласній бібліотеці для юнацтва пропонують присвоїти і`мя Гетьмана Івана Самойловича. З такою ініціативою виступила громадська організація «Самооборона Житомирщини» та журналістка Олена Галагуза, аргументуючи свою пропозицію важливим значенням історичної постаті І. Самойловича в патріотичному вихованні молоді.
У зв’язку з цим колектив бібліотеки ініціював збори, на які було запрошено краєзнавців, істориків, журналістів, представників управління культури облдержадміністрації. Всі вони одноголосно висловили думку, про недоцільність присвоювати бібліотеці для юнацтва імя саме Самойловича, адже обласний центр, як і область в цілому, має чималу плеяду постатей, вартих увіковічення.
Варто зауважити, що напередодні зборів було ініційовано опитування в соціальних мережах та експрес – опитування і більшість користувачів бібліотеки віддали перевагу присвоєння обласній бібліотеці для юнацтва імені Євгена Концевича. Обговорення перетворилося в жваву дискусію, за результатами якої було вирішено, що керуючись ст. 8 Закону України "Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів).." обговорювати дане питання впродовж двох місяців за участю громадськості міста задля прийняття обґрунтованого рішення.
Автор: О. Степуренко.

Немає коментарів:

Дописати коментар