26.12.14

25 грудня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулось громадське обговорення з приводу присвоєння бібліотеці імені Гетьмана Івана Самойловича. 

В обговоренні взяли участь: ініціатор присвоєння бібліотеці імені Гетьмана Івана Самойловича журналістка Олена Галагуза; голова громадської організації «Самооборона Житомирщини» Сергій Ткачук; кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії, політології та історії ЖНАЕУ, краєзнавець Геннадій Махорін; засновник інформаційного порталу міста Житомира Юрій Петренко; головний спеціаліст управління культури облдержадміністрації Олена Шульга та колектив бібліотеки.

В ході обговорення Олена Галагуза та Сергій Ткачук акцентували увагу на значенні історичної постаті І. Самойловича в патріотичному вихованні молоді.

Геннадій Махорін нагалосив на доцільність назвати бібліотеку іменем інших історичних постатей, зокрема письменників Євгена Концевича, Олександра Довженка або Гетьмана Івана Виговського, життя і діяльність яких більш вагоміші в історії України.

Колектив бібліотеки запропонував інші пропозиції: назвати бібліотеку іменем Олександра Довженка, Валентина Грабовського, з яким діяльність бібліотеки тісно пов’язана, та Євгена Концевича.

Також було озвучено думки читачів бібліотеки, які були виявлені в ході експрес – опитування та опитування в соцмережах. Більшість користувачів бібліотеки віддали перевагу Євгену Концевичу.

На засіданні було вирішено згідно до ст. 8 Закону України "Про присвоєння юредичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій" обговорювати дане питання протягом двох місяців за участю громадськості міста для прийняття обґрунтованого рішення.




Немає коментарів:

Дописати коментар