06.01.17

У Житомирі художник Дмитро Раков влаштував посиденьки «У колі друзів»





У Житомирі художник Дмитро Раков влаштував посиденьки «У колі друзів»


У      Житомирі   відбулися арт-посиденьки «У колі друзів», де були представлені творчі роботи художника Дмитра Ракова. 
      На виставці зібрані картини, на яких зображені відомі архітектурні пам’ятки Житомира – Шодуарівський парк, Водонапірна вежа, пам’ятник Сергію Корольову тощо.
   Захід відбувся в Житомирській обласній бібліотеці для юнацтва 15 грудня.
      Дмитро Раков — художник, за плечима якого створення популярних і мальовничих листівок про місто Житомир. Автор листівок серії «Український шлях», «З любов’ю з Житомира» та «Геометрія статі» позиціонує себе як художник краєвидів Житомира.
      За словами автора листівок, на ілюстраціях чудово поєдналося минуле й майбутнє, показані пошуки свого місця в житті.
    Організатори заходу наголосили: творчість Дмитра Ракова - це синтез живопису і комп’ютерних можливостей, використання різних технік. Свій стиль автор називає як класичний живопис з елементами імпресіонізму. Всі його роботи наповнені любов'ю та теплотою.
      Як розповів художник, саме в місті Житомирі почалася його творча хвиля. "Ідея щодо створення листівок прийшла спонтанно. Листівки дуже зручні тим, що їх можна носити  з собою і дарувати знайомим. Перший досвід – це зображення Житомира. Хоч і не дуже вдалий, але з нього все почалося. Я оцінив потенціал цього міста, приєднався до кола тих людей, які бажають бачити це місто туристично привабливим. А  почалось все з того, що мій друг, Сергій Фещенко, вирішив перейменувати парк Гагаріна й попросив мене відтворити цю подію в малюнках. І я тоді так захопився, що вже не хотів відходити від цієї теми", - поділився Дмитро Раков.
    Авторська манера виконання, віртуозність малюнку, нескінченна галерея образів – всі ці риси повністю характеризують творчі доробки молодого художника.
     Також художник розробив дизайн-макет квитка для проїзду у маршрутному таксі.
«Приємно коли тобі дають такий квиток, який чимось відрізняється і не схожий на інші», - сказав Дмитро Раков. - Ідея з приводу створення квитка з малюнком – це ідея, яку підкинув, мій друг, телеведучий Назарій Томчук, який їздив  в Івано-Франківськ та сфотографував у маршрутці цікавий квиток. На ньому була зображена місцева панорама, а не міська рада. Так і з’явилася ідея нового квитка»
     Присутні ознайомились з творчістю молодого митця та мали можливість придбати яскраві листівки із зображенням рідного міста.
   Також організатори заходу побажали усім гарного настрою від перегляду картин та  творчого натхнення.
Юлія Довбня
 https://m.20minut.ua/Novyny-Zhytomyra/Kult-podii/u-zhitomiri-hudozhnik-dmitro-rakov-vlashtuvav-posidenki-u-koli-druziv-10570431.html

Немає коментарів:

Дописати коментар