20.11.16

науково-практична конференція «Віртуальне бібліотечне обслуговування в контексті взаємодії бібліотеки і користувача»

17 листопада 2016 р. у науковій бібліотеці Житомирського національного агроекологічного університету відбулася науково-практична конференція «Віртуальне бібліотечне обслуговування в контексті взаємодії бібліотеки і користувача», на якій було розглянуто актуальні питання дистанційного обслуговування користувачів, зокрема: впровадження автоматизації у всі сфери бібліотечної роботи, віртуальні послуги та сервіси бібліотеки, доступ до повнотекстових електронних інформаційних ресурсів, бібліотека в мобільних додатках і соціальних медіа, можливості платформи Web of Science для якісних наукових досліджень і навчання тощо.

Обласна бібліотека для юнацтва також брала участь у конференції ЖНПЕУ. Іщук Олена, головний бібліотекар обласної бібліотеки для юнацтва, розповіла учасникам конференції про інноваційний вплив соціальних мереж на популяризацію читання серед молоді.

 Віртуальний світ багатогранний і невичерпний. Перетворення віртуального користувача соціальних мереж у реального читача бібліотеки - найважливіша мета роботи сучасної книгозбірні. Фейсбук, Інстаграм, В контакті, блогосфера та відео-хостинги - потужний засіб пропагування читання серед молоді. Ці та інші аспекти віртуального життя бібліотеки висвітлювались за допомогою бібліо-презентації. 

Немає коментарів:

Дописати коментар