25.04.14

Перша в Житомирі бібліоніч!!!! Книгою призначена зустріч!

Макс Фрай одного разу сказав: "Я до сих пор верю, что ночь — лучшее время для чудес"І він надзвичайно правий! Особливо, якщо мова йде про молодіжну ніч! Особливо, якщо це - бібліоніч! Але найголовніше, що ця ніч призначена Книгою!!!!


23 квітня у Всесвітній день книги і авторського права Житомирська обласна бібліотека для юнацтва відкрила для читачів бібліотеку з нової, невідомої досі, сторони. Адже вперше в Житомирі жителі міста мали змогу відвідати незвичайне, фантастичне дійсто - бібліоніч! Програма ночі була різноманітна, цікава і весела. Головна мета свята - створити дружню атмосферу, вільне спілкування, розкриття власних талантів і єднання з Книгою.


Програма нашого свята:



Свято бібліоночі розпочалось неординарно.  Вітаннями всім учасникам акції від Президента Української бібліотечної асоціації пані Ірини Олександрівни Шевченко.





 Був встановлений скап-зв'язок з найбільш потужними бібліотеками нашої області, зокрема з Новоград-Волинською та Овруцькою. Представники закладів мали  змогу обмінятись запланованими програмами свята, а також поділитись досвідом та навичками у роботі. 




Творчість…Той, хто доторкався до неї одного разу, вже ніколи не забуде ні з чим незрівняного почуття піднесення. Під час майстер-класів майстрині допомогли юнакам і дівчатам зробити неповторні вироби власними руками та ознайомили молодь з різноманітними техніками рукоділля. Кожен присутній зміг проявити індивідуальність і отримати результат своєї творчості. 

  Майстер-клас "Веселка у пляшці"

 подарувала для гостей пані Людмила.


Усі бажаючі власними руками змогли створити кольорову пляшечку, яка стане гарним доповненням будь-якого інтерєру.
 Для цього нам знадобилося:
1. Креативна пляшечка, прикрашена камінцями, стрічками, квітами тощо;
2. Сіль звичайна йодована;
3. Кольорова крейда;
4. Аркуш паперу;
Зупинятися докладно на всіх тонкощах майстер-класу не буду, про все вам гарненько розкажуть фотографії












Майстер-клас від Катюши Скакунової

 "Фетрові штучки"

 На майстер-класі по фетру усі присутні на заході робили закладку-сову. Для цього нам потрібно було:
1. Кольоровий фетр;
2. Нитки, голка, ножиці;
3. Гудзики, прикраси.

   Вся наша творча команда працювала дуже старанно на чолі із талановитою майстринею Катериною Скакуновою.









Парад книг«Насолода читанням –

 насолода життям».

Протягом 2013року серед читачів бібліотеки проводилось опитування «Насолода читанням – насолода життям», яке допомогло визначити найпопулярніші книги серед молоді  та створити «Золоту полицю» бібліотеки.




Літературні читання молодих поетів міста

«Поетично-мистецький зорепад»

Під час заходу всі присутні отримали чудову можливість доторкнутися до струн вишуканої поезії молодих авторів - Олега Климчука, Ольги Гаврилової, Володимира Ковальчука, Марії Хімич, Дарії Пастушенко та багатьох інших. Недарма Дмитро Павличко писав: "Поезія - це мова молодих".












Бібліотечні ворожіння 

«Знайди своє майбутнє в книзі».

Бажаючим дізнатися про своє   майбутнє    допомогли бібліотечні  ворожіння  за "Теплими історіями до шоколаду" Надійки Гербіш.



Бюро творчих знахідок

«Таланти нашої бібліотеки». 

Бібліотекар – професія творча та креативна. Це ще раз довели працівники нашої бібліотеки (Ольга Свєтєнок та Сергій Сергутін), представивши на виставці свої роботи.





 Ретро-погляд

  «Бібліотека крізь роки». 

Разом з викладачем Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка, членом «Клубу елітарного кіно» міста Житомира І. Шурпаном гості бібліоночі поринули в чарівний світ кіномистецтва, переглянувши  художній та анімаційний фільм за мотивами повісті Отфріда Пройслера «Крабат. Учень чаклуна» 





 Ми маємо надію, що наша бібліоніч "Книгою призначена зустріч" для всіх і кожного стала гарним відкриттям бібліотеки не тільки, як храму знань, а й місця, де відбуваються дива! Чекаємо на вас завжди! І працюємо лише для вас!

4 коментарі:

  1. Вітаємо! Чудовий початок гарної справи!

    ВідповістиВидалити
  2. Доброго дня,будь-ласка,підкажіть,коли плануєте провести наступну "Бібліоніч"?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня!!! планування ще не відбувалося на наступний рік! на жаль, не допоможу зараз конкретними датами(((((

      Видалити