17.09.14

Краєзнавчий кіноетюд «Зустріч із десятою музою»

До Дня українського кіно 11.09.14 року в Обласній бібліотеці для юнацтва було проведено краєзнавчий кіноетюд «Зустріч із десятою музою», присвячений 120-річчю від дня народження Олександра Петровича Довженка.

Запрошені на захід учні Житомирського училища сервісу і дизайну, студенти  Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка ознайомились з життям та творчістю геніального режисера, дізнались про житомирські сторінки його біографії.
«Все життя О.П. Довженко поєднував у собі і художника – образотворця, і письменника, і кінорежисера, і мислителя, і громадського діяча,- писав Максим Рильський. Весь вік ця людина шукала і ніколи не заспокоювалась на знайденому, була органічним новатором, відкривачем нових обріїв у мистецтві і в житті. А мистецтво і життя були для нього нероздільними.»
За допомогою мультимедійної презентації було продемонстровано молоді уривок з фільму «Земля», який належить до світової кінокласики.
Засновник Житомирського елітарного клубу кіно - Ігор Шурпан - розповів про історію кіномистецтва нашого міста в ХХ ст., про сучасні пріоритети українського кіно.

До уваги молоді було презентовано книжково - ілюстративну виставку «Землі і людства полум’яний син»: про життя і творчість майстра, твори О.П. Довженка, книги про українське кіномистецтво.





Немає коментарів:

Дописати коментар