26.05.16

Презентація шостого тому «Книги пам’яті України. Переможці. Житомирська область»

  23 травня відбулась презентація шостого тому «Книги пам’яті України. Переможці. Житомирська область». Це найвеличніше і найгрунтовніше  видання на теренах області, присвячене вшануванню воїнів – фронтовиків, які вистояли в смертельному двобої з ворогом, переможно закінчили  Другу світову війну і повернулись на рідну Поліську землю.
      Присутня на заході керівник обласного відділення пошуково – видавничого агентства «Книга Пам’яті України» Раїса Барало розповіла учням ПТУ № 6 про кропітку роботу над проектом «Переможці». Вона звернулась до молоді з проханням вивчати історію свого роду та долучатись до пошуку матеріалів про загиблих та зниклих безвісті воїнів – земляків.
      На  захід були  запрошені заступник керівника обласної організації ветеранів України - Федяєва Любов Миколаївна та ветеран – фронтовик, заслужений учитель України -  Карпенко Платон Прокопович. Вони поділились своїми спогадами про події війни, про страшні часи окупації Житомирської області. Одна із сторінок презентації була присвячена світлій пам’яті полковнику, ветерану Карпенку Івану Прокоповичу, який все своє життя присвятив захисту Вітчизни. Сімнадцятирічним юнаком пішов на фронт, пройшов через лихоліття війни. Після Перемоги ще 16 років служив в армії , очолював комітет у справах ветеранів та партизанів Великої Вітчизняної війни обласної ради ветеранів. Щирими спогадами про Івана Прокоповича, який довгий час працював в ПТУ № 6 поділилися заступник директора  по навчально – виховній роботі цього закладу Горай Оксана Іванівна та майстер – виробничого навчання Кулик Анатолій Григорович.
      На завершення заходу була представлена книжкова виставка « Пам'ять, збережена назавжди…»

   

Немає коментарів:

Дописати коментар