23.10.14

«Юридичний компас молоді»

 Великого значення у світлі розбудови правової, соціальної, демократичної держави набуває правове виховання і правова освіта молоді. Адже брак правових знань – одна з причин відхилень у нормальному навчальному та трудовому процесах, зловживань тощо.    «Юридичний компас молоді» - під такою назвою 22 жовтня в бібліотеці в рамках школи правових знань «Підліток» пройшов вечір запитань і відповідей, на який були запрошені спеціаліст міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Скороход В.В. та старшокласники ЗОШ №26. 
    В ході зустрічі жваво обговорювались питання відповідальності неповнолітніх за скоєння правопорушень, настання віку кримінальної відповідальності та причин підліткової злочинності. Переглянувши відеоролики, підлітки з’ясували, які життєві ситуації можуть нести кримінальну відповідальність. Спеціаліст підкреслив, що незнання законів не звільняє від відповідальності. Людині, як творцю своєї долі, варто лише трохи задуматися, перш ніж зробити неправильний вчинок. 
    На завершення заходу бібліотекарі представили виставку літератури та періодичних видань «Молодь і право: розуміти, знати, дотримуватись».
   

Немає коментарів:

Дописати коментар