21.05.14

Дизайн бібліотеки: пошук свого образу.

А ви знаєте, яка бібліотека для вас є комфортним місцем для читання та відпочинку? Яка бібліотека стане для вас місцем, де всі думки налаштовані лише на позитив, а навколо лише привітливі та гарні люди? Якщо ваша уява намалювала вам таке місце, значить, ви ходите до бібліотек і є читатчем принаймні однієї читальні))))) тоді мій пост стане для вас цікавим і, можливо, корисним.

Мені пощастило відвідати дводенний тренінг "Дизайн бібліотеки: пошук свого образу" в рамках реалізації проекту Вінницької ОУНБ ім. К, А, Тімірязєва "Вчимося створювати гармонію і успіх", переможця конкурсу "Навчально-інноваційна бібліотека - 2011" програми "Бібліоміст".
Перше враження завжди складається з того, хто перед тобою і що говорить. Для нас з колегами важливо було бачити перед собою не просто тренерів, а людей-однодумців, друзів, які не вчать, а спрямовують у правильне русло. Тож тренери повністю виправдали наші сподівання і ми відпочиваючи вчились.Для нас працювали: Наталія Морозова - директор ОУНБ ім. К, А, Тімірязєва; Галина Слотюк - заступник директора з наукової роботи та інформації; Лариса Біла - завідуюча центром медіаресурсів, а також Олександр Котловий - фітодизайнер, викладач Вінницької філії НАКККіМ.


За два дні ми дізналися про основні напрямки розвитку дизайну, зонування бібліотечного простору, про колір як основу дизайну,основні правила підбору кольорів, бібліотечні меблі, корпоративний стиль, фітодизайн та екодизайн в бібліотеці.

А накйголовнішим відкриттям тренінгу для бібліотекарів стала презентація навчального посібника "Бібліотечний дизайн: історія, розвиток, майбуттнє"


Цікаво, чудово і захоплено ми провели ці дні! Ми дякуємо нашим організаторам тренінгу і креативним тренерам за можливість отримати знання, необхідні нам для створення власного світу, в якому нашим читачам комфортно та приємно буде проводити свій час!!!!












2 коментарі:

  1. Чудовий семінар, отримана інформація, напевно, буде цікавою кожній бібліотеці!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. справді так, бо бібліотека сьогодні - це територія творчості, арт-простір, де народжуються цікаві ідеї. тренінг дуууже цікавий!!!

      Видалити