18.03.14

Бібліооквест «У світі ВООКляндії»




Обласна бібліотека для юнацтва – одна з потужних книгозбірень області. А ще – це осередок культурного, літературного, мистецького життя молоді. Саме тут юні житомиряни мають змогу зустрічатися з відомими особистостями нашого краю, обмінюватися думками та враженнями на творчих зустрічах,  бенефісах, вернісажах, відвідувати літературні вечори, поетичні салони,  презентації книг. Також молодь бере активну участь у майстер-класах, творчих майстернях, конкурсах, вікторинах.
Особливо цікавим для юнаків та дівчат став бібліотечний квест «У світі ВООКляндії», що відбувся в бібліотеці в рамках Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання. Участь у квесті взяли старшокласники міського ліцею №25 та ЗОШ №6. Варто сказати, що учні цих навчальних закладів є постійними учасниками міських та всеукраїнських змагань і конкурсів, тому бібліотечний квест викликав у них неабиякий інтерес. Під час квесту учасники не лише мали чудову нагоду проявити знання, ерудицію, кмітливість, уміння змагатися в інтелектуально-командній грі, але й дізналися більше про бібліотеку, про її можливості, фонди, відділи, власне, про життя бібліотеки.
Завдання квесту полягало в тому, щоб скласти вислів про книгу італійського поета Ф. Петрарки. За допомогою карти переміщення та у супроводі координаторів учасники мали пройти п’ять зупинок, виконати різноманітні завдання бібліотекарів-агентів і зібрати пазли.
Переможцем бібліоквесту стала команда «Ніндзі в піжамах» ЗОШ №6, учасники якої першими прийшли до фінішу. Попри те, що команда «Книгофіли» міського ліцею №25  дісталася до фінішу другою, обидві команди успішно склали вислів Ф. Петрарки: «Книги мають особливу чарівність; книги викликають у нас насолоду; вони розмовляють з нами, дають нам добру пораду, вони стають живими друзями для нас».
По завершенні бібліотечного квесту учасники були нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Юнаки та дівчата вкотре довели, що сила – в єдності. Бібліоквест приніс багато задоволення та позитивних емоцій всім учасникам і гостям.







Немає коментарів:

Дописати коментар