12.11.16

У рамках лекторію «Юний краєзнавець» відбулася літературна вітальня «Духовна міра таланту», присвячена до 80 – річчя від дня народження українського поета – пісняра М.Сингаївського

10 листопада 2016 року в Обласній бібліотеці для юнацтва, у  рамках лекторію «Юний краєзнавець», відбулася літературна вітальня «Духовна  міра таланту», присвячена до 80 – річчя від дня народження українського поета – пісняра, перекладача, публіциста, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата багатьох всеукраїнських та міжнародних премій Миколи Федоровича Сингаївського.
   Творчість Миколи Сингаївського яскрава та розмаїта.  Кожне слово поета глибоко навантажене, бо в нім і барва, і думка, і почуття…Творчий родовід поета починається з пісні, з чару народного співу і тому не дивно, що його поезія аж бринить пісенністю.
    Цього дня у бібліотеці панувало справжнє свято українського співучого слова. Запрошені на літературну вітальню  старшокласники ЗОШ №19 слухали найкращі поезії Миколи Сингаївського, а славнозвісна пісня «Чорнобривці», що давно стала гімном матері, не залишила байдужим жодного з юних сердець.
     Увазі молоді була представлена книжково – ілюстративна  виставка «В серці зріє величнє, сутнє».
   Життєві дороги знаменитого земляка закінчилися. Микола Федорович Сингаївський навічно закарбував своє ім`я в історії літератури, залишивши унікальну літературну спадщину. Поезія Миколи Сингаївського житиме від роду до роду, з віку до віку, адже пісні його стали народними, а це чи не найвище визнання для кожного митця.

Немає коментарів:

Дописати коментар