26.02.16

В обласній бібліотеці для юнацтва відбувся обласний семінар-практикум для бібліотекарів ПТНЗ





25 лютого відбувся обласний семінар-практикум для бібліотекарів ПТНЗ.
Відкрила семінар директор бібліотеки Галина Таранюк, яка  привітала присутніх та відмітила, що бібліотека завжди була і залишається справжнім осередком культури і духовності, джерелом, що сприяє соціалізації, вихованню й освіті підростаючого покоління. Вона також наголосила, що утвердженню позитивного іміджу бібліотек як культурних центрів сприяє активна співпраця з місцевими органами влади, установами, громадськими організаціями, науковими і навчальними закладами, культурними центрами, спільно з якими здійснюються культурно-просвітницькі акції та масові заходи.    
Світлана Шелещук, завідуюча  бібліотекою  вищого професійно-технічного училища сервісу та дизайну наголосила на тому, що обласну бібліотеку для юнацтва і бібліотеки   ПТНЗ  поєднує давня і тісна співпраця: бібліотекарі ПТНЗ є частими гостями  семінарів, практикумів, практичних навчаньа учні ПТНЗ є активними учасниками масових заходів, які проходять в бібліотеці.  
Запрошена Сніжана Чернюк, викладач  Житомирського державного університету ім. Івана Франка, кандидат філологічних наук    ознайомила бібліотекарів  з тенденціями розвитку  сучасної української літератури, новими авторами та творами.  Обласний семінар став приводом для обговорення таких питань: облік та збереження бібліотечного фонду; вимоги до ведення бібліотечної документації; нове у бібліографічному описі документів на паперових та електронних носіях. За зазначеними питаннями відбулася дискусія.                                   

Обласний семінар став приводом для обговорення таких питань: облік та збереження бібліотечного фонду; вимоги до ведення бібліотечної документації; нове у бібліографічному описі документів на паперових та електронних носіях. За зазначеними питаннями відбулася дискусія.






        Окрасою семінару стали: презентація години поезії «Не згасне світло поетичної зорі»(до 145-річчя від дня народження Лесі Українки, української поетеси, нашої землячки) та   документальний фільм «Леся Українка», створений Богданом Голеня, студентом Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка.
Такі зустрічічудова нагода поспілкуватися в дружній і творчій атмосфері, обмінятися інноваційним досвідом, познайомитися з новими напрацюваннями та обговорити проблеми, що цікавлять молодь.


Немає коментарів:

Дописати коментар