23.03.16

В обласній бібліотеці для юнацтва в рамках засідань школи правових знань «Підліток» відбувся круглий стіл «Туберкульоз: новий погляд на проблему»

         22 березня до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який цього року проходить під гаслом "Об'єднатися, щоб перемогти!", в рамках засідань школи правових знань «Підліток», відбувся круглий стіл «Туберкульоз: новий погляд на проблему», за участю лікаря-фтизіатра міського протитуберкульозного відділення ЦМЛ № 2 Олени Капеліст та студентів Житомирського агротехнічного коледжу.
       Олена Капеліст повідомила юнакам і дівчатам,  що за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я бацилами туберкульозу інфіковано вже третину населення Землі. Україна не стала винятком. Головна небезпека в тому, що люди недооцінюють наслідки, які ця хвороба завдає організму. Адже  туберкульоз може вражати очі, кістки, головний мозок тощо, але найчастіше під удар потрапляють легені. Вона також розповіла про основні клінічні прояви, діагностику, лікування та профілактику хвороби.
       Спеціаліст зауважила, що виникнення цього захворювання значною мірою залежить і від стану захисних сил організму. Тому, щоб протистояти інфекції, потрібно вести здоровий спосіб життя. 
       Увазі присутніх бібліотекарями була представлена виставка-застереження «Зупинимо епідемію людства»

Немає коментарів:

Дописати коментар