23.02.16

Бібліографічний екскурс "Винахідник таємниць, людина-загадка Нікола Тесла " в обласній бібліотеці для юнацтва



http://junbiblzt.at.ua/_nw/5/12209678.jpg
http://junbiblzt.at.ua/_nw/5/38376436.jpg2 лютого  в обласній бібліотеці для юнацтва був проведений бібліографічний екскурс "Винахідник таємниць, людина-загадка Нікола Тесла", присвячений 160-річчю з дня народження сербського фізика і винахідника.
       Учні 9 класу ЗОШ №17 мали змогу дізнатися про Ніколу Тесла - як людину-феномена, автора фундамен-тальних відкриттів, що змінили наш світ. Адже фактично Тесла поклав початок всесвітній електрофікації планети: відкрив перемінний струм, флуоресцентне світло, безпровідну передачу енергії, побудував перший електричний годинник, турбіну, двигун на сонячній енергії, високовольтні трансформатори. Він відкрив принципи радіолокації і робототехніки, радіолампи, гучномовці, мікрохвильові печі, автомобільний спідометр та інш.; заснував також важливі напрямки в медицині– електротерапія і психотроніка.

Невипадково Нобелівський лауреат Едвін Армстронг так сказав про вченого: «Світу  доведеться довго чекати появи генія, який міг би стати суперником Ніколи Тесла в його звершеннях і в його натхненнях».
Розповідь ведучої доповнював показ документальних фільмів та мультимедійних слайдів про Ніколу Тесла. Завершенням заходу став перегляд книжково-ілюстративної виставки «Нікола Тесла – людина з майбутнього».

Немає коментарів:

Дописати коментар