27.02.14

краєзнавча мандрівка «Літературно – мистецькими місцями Житомира»

Чимало є цікавих фактів багатовікової історії міста Житомира, про які почули вперше, запрошені на краєзнавчу мандрівку «Літературно – мистецькими місцями Житомира» студенти агротехнологічного коледжу.
   Зустріч відбулася 25 лютого і була присвячена 155-річчю від дня народження Шолома-Алейхема, видатного єврейського письменника та 120-річчю від дня народження
 А.П. Штеренберга,фотожурналіста.
   Шолом-Алейхем – непересічна постать в світовій літературі. Його діяльність тісно пов‘язана з Житомирським краєм. Творчість талановитого письменника надихала великих діячів культури різних епох. Серед його шанувальників Марк Шагал, Юрій Леонтьєв, Богдан Ступка. «Тевьє-молочар» -визитівка автора, яка стала джерелом до створення відомого мюзиклу «Скрипаль на даху», фільму «Шолом-Алейхем. Сміх у темряві».
   Штеренберг був піонером фотомистецтва. Він створив з фотознімків галерею своїх  сучасників, зафіксував цілу епоху, виховав своїх послідовників. Його роботи належать до класики фотомистецтва: знімки поета  В.Маяковського, режисера С.Езенштейна, акторки Р.Зеленої, письменника А.Барбюса.Все своє життя був в епіцентрі подій, відчував життя на дотик і смак. Завдяки настирливості, працелюбству став першокласним фотомайстром.

Немає коментарів:

Дописати коментар